Uitwisselingsbijeenkomst 2 juni 2017

Uitwisselingsbijeenkomst BSL                                 

Voor coaches, schoolopleiders en schoolleiders

Datum: Vrijdag 2 juni 2017

Tijd:       13:30 – 16:30 uur

Plaats:   Fontys Lerarenopleiding Tilburg

Als deelnemer aan het BSL-project in de regio Noord-Brabant en Zeeland bent u bezig met de begeleiding van startende leraren op uw school.

Begeleidingsactiviteiten zoals coachen met videofeedback en collegiaal leren in een videoclub of lesson study groep zijn in de basis hetzelfde, maar scholen leggen eigen accenten en vinden uitvoeringswijzen die passen bij de eigen context van de school. Zo is er in onze regio’s  (BSL-Tilburg en BSL-Eindhoven) een rijkheid aan ervaringen opgedaan bij het concreet vormgeven van de begeleiding in de school. Wij willen op deze middag deze rijkdom laten zien en de gelegenheid bieden om ervaringen onderling uit te wisselen en van elkaar te leren.

Rutger van de Sande, lector bij FLOT, heeft veel ervaring met professionaliseren in PLG’s (professionele leergemeenschappen) in scholen. Hij gaat met ons op zoek naar wat we vanuit het onderzoek hiernaar kunnen leren over de opzet en inrichting van collegiaal leren in lesson study groepen.

Schoolcoaches, schoolopleiders en schoolleiders worden nadrukkelijk uitgenodigd om waar mogelijk samen naar deze middag te komen.

Programma:

13:30-13:45 uur                 Welkom, projectupdate, resultaten uit onderzoek

13:45-14:15 uur                 Dr. Rutger van de Sande: wat kunnen we leren van PLG’s voor de begeleiding van leergroepen in de school?

14:15-14:45 uur                Pitches: voorbeelden van good practices van begeleiding door verschillende scholen.

14:45-15:00 uur                Pauze

15:00-16:15 uur                 Twee rondes van uitwisseling aan thematafels (coachen met videofeedback, collegiaal leren in een videoclub, collegiaal leren in een lesson study club, kenniskring ‘voorgezette professionalisering in eigen school’)

16:15-16:30 uur                 Perspectief op de toekomst door Quinta Kools.

Borrel na afloop

U kunt zich voor 22 mei 2017 aanmelden voor deze bijeenkomst door te mailen naar: a.m.l.aarts@uvt.nl

Namens de Projectgroep BSL Tilburg

Rian Aarts

Advertentie